Voor jagers is oefenen noodzaak

De jager is het tegenover zichzelf maar bovenal tegenover het wild verplicht om goed te schieten. Op kleiduivenschietbaan ‘Het Goor’ kun je je schietvaardigheid op peil houden. Met regelmaat bezoeken jagers alleen of met een paar vrienden onze schietbaan om een rondje te schieten. Onze schietbaan is erkend door de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en biedt de volgende schietdisciplines:

  • skeet
  • trap
  • compac
  • parcours de chasse
  • dubbel trap

Jachtopleiding in de Achterhoek

Kleiduivenschietbaan ‘Het Goor’ is een erkende opleidingsbaan met meer dan dertig jaar ervaring. Al onze schietinstructeurs zijn zelf fervent sportschutter of jachtschutter. Met hun enthousiasme voor de sport en hun deskundigheid begeleiden ze je naar het jachtexamen. Kijk voor meer tips over het jachtexamen: oefenen voor het jachtexamen.

Hubertusinsigne

Onze schietbaan neemt deel aan de uitvoering van het Hubertusproject dat is opgestart om jachtgeoefendheid te stimuleren en te controleren. Verschillende WBE’s in Nederland en Duitsland, maar ook terrein beherende organisaties vragen jagers aantoonbare geoefendheid. Jagers kunnen hun vaardigheid aantonen met het Hubertusinsigne. Het Hubertusinsigne kun je verdienen door het schietpaspoort (bij ons verkrijgbaar) na de oefenbeurten te laten afstempelen door onze baanbeheerder. Er is een bronzen, zilveren en gouden insigne te verdienen.

Officiële skeet- en trapbaan

Kleiduivenschietbaan ‘Het Goor’ heeft een officiële skeet- en trapbaan. Daarnaast bieden wij een jachtparcoursbaan met maar liefst dertien machines en de compactbaan telt er acht. Alle machines functioneren volautomatisch en bieden ongekende mogelijkheden.