Skip to content

Over ons

Wat maakt ons wie we zijn?

Een schietmogelijkheid in Aalten, wat een schot in de roos! Want wat begon als een schietbaan met een ‘Hoge’ en ‘Lage’ toren en twee handmatig te bedienen machines, is nu uitgegroeid tot een uitdagende kleiduivenschietbaan met vele spel- en schietvarianten, uitgebreide horecagelegenheid én winkel! Voskuil Aalten is dé kleiduivenschietbaan in de natuurrijke Achterhoek. Jagers, sportschutters en recreanten beleven hier een top dag.

v.l.n.r. Harald Voskuil, Wiljan Messing, Bianca Overbekking en Rowdy ter Voert

Waarom Voskuil

Onze kracht

Sportschutters

Ben je een ervaren jager of sportschutter? Op de kleiduivenschietbaan Voskuil kun je je schietvaardigheid op peil houden. Met regelmaat bezoeken jagers alleen of met een paar vrienden onze schietbaan om een rondje te schieten. Er is veel uitdaging, ontdek het zelf!

Groepsarrangementen

Bij Voskuil Aalten vind je alle ingrediënten voor een compleet dagje uit met vrienden, familie of collega’s. Kom in een natuurrijke omgeving een ronde kleiduivenschieten en sluit de dag af met een versgetapt biertje en lekker eten. Voor groepen hebben we speciale arrangementen, waarbij je kan genieten van een stamppot- of BBQ-buffet.

Horeca

Na een inspannend schietrondje op de baan, is het tijd voor ontspanning! Neem plaats in onze horecagelegenheid met nieuwe look. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de schietbaan, terwijl je geniet van een kopje koffie of een lekker broodje. Is het wat frisser buiten? Dan kan je jezelf lekker opwarmen bij de haard. Wanneer kom jij langs?

Historie

De totstandkoming

Geschiedenis kleiduivenschieten

Kleiduivenschieten heeft een lange geschiedenis, het is zelfs terug te leiden naar het jaar 1822. Toen werd het kleiduifschieten niet gezien als een sport, maar als een oefening voor het jagen. Maar vroeger was deze activiteit helaas niet zo diervriendelijk, er werden daadwerkelijk duiven gebruikt! Op een gegeven moment werd de duif een beschermde diersoort, er werd een alternatief bedacht: de kleiduif, een ronde schijf van gedroogd klei.

Het ontstaan van Voskuil

Het kleiduivenschieten als schietsport werd pas jaren later populair. Een van de eerste die deze sport  aanbod was Jan Voskuil. Hij startte in 1974 met een schietmogelijkheid in het Aaltense Goor.

Met twee handmatig te bedienen machines ging de schietbaan van start met een “Hoge” en “Lage” toren. De belangstelling was uit de jagerskring groot en toen in 1977 de mogelijkheid kwam om te verhuizen naar de andere kant van de Fleurtendijk werd de huidige schietbaan gebouwd en uitgebreid. Er werden meteen wat verbetering doorgevoerd, zo werd er vanaf nu de andere kant op geschoten. Vanaf deze kant was de zonnestand prettiger en kon er meer geschoten worden.

Met een volledig geautomatiseerd machinepark werd er al in januari 1978 begonnen met de opleiding van de cursisten voor het jachtexamen.

In augustus 1978 werd door de toenmalige burgemeester Bekius “Schietbaan Het Goor” officieel “open geschoten” en werd de eerste wedstrijd Kleiduivenschieten verschoten onder grote belangstelling. Voor gezellig napraten en een drankje was er de kantine. Zo was er een mooie sportaccommodatie waar Jan trots op was. Ook schieten in combinatie met een barbecue of buffet behoorde toen al tot de mogelijkheden. Door diverse moderniseringen en wisselende schietparcoursen is de schietbaan nu “up to date” en komen de sportschutters, jagers en recreanten ruimschoots aan hun trekken.

Klanten vertellen...

Wat vinden anderen van Voskuil Aalten?

Contact

Voskuil Aalten
Fleurtendijk 2
7122 MZ Aalten

Tel: +31 (0)6 54 28 89 54

schietbaan@voskuilaalten.nl

Snel navigeren
Plan je bezoek

Voor bedrijven & groepen
Alleen op afspraak

Voor sportschutters & jachtschutters
Woensdag van 12.00 uur tot 20.00 uur
Zaterdag van 10.00 uur tot 20.00 uur

Voor jachtopleiding
Eerste keer op afspraak

Voor privé schietlessen
Alleen op afspraak

Op zondagen gesloten

Copyright Voskuil Aalten 2024 – Creatie en realisatie: REAL Concepts

Back To Top