Kleiduivenschieten in de Achterhoek

In het buitengebied van de gemeente Aalten, in de Achterhoek, vind je kleiduivenschietbaan ‘Het Goor’. Als beginner kun je bij ons op een vriendelijke en leuke manier kennismaken met kleiduivenschieten. Ben je sportschutter of jachtschutter? Dan kun je bij ‘Het Goor’ een rondje schieten om je schietvaardigheid bij te houden.

Sensationele sport met dynamiek

Laat je verrassen door het sensationele gevoel om de kleiduif (vliegend schijfje) in de lucht te verbrijzelen. Voorop staat het plezier en de dynamiek van de sport. Daarnaast lekker actief bezig zijn in de buitenlucht.

Horecagelegenheid met Achterhoekse gezelligheid

Onze ruime horecagelegenheid, met overdekt buitenterras en barbecue paviljoen, biedt ‘indoor’ gezelligheid, een lekkere kop koffie, drankjes en een biertje van de tap. Bovendien serveren we uitgebreide warme en koude buffetten, stampotbuffet en je kunt barbecueën in ons barbecue paviljoen. (uitsluitend op bestelling verkrijgbaar).

Deskundige kleiduivenschietinstructeurs

Het kleiduivenschieten vindt altijd plaats onder begeleiding van deskundige en gediplomeerde schietinstructeurs. Zij brengen je de kneepjes van het kleiduivenschieten bij en zorgen voor een veilig verloop van de activiteit.

Alle schietdisciplines op één baan voor de geoefende schutter

Heb je een jachtvergunning en wil je de jachtvaardigheid bijhouden? Of ben je een geoefende schutter en wil je de schietvaardigheid verder verbeteren? Kleiduivenschietbaan ‘Het Goor’ is een erkende opleidingsbaan met meer dan dertig jaar ervaring. Onze gedreven en gediplomeerde schietinstructeurs helpen je verder met alle schietdisciplines en spelvarianten.

Kleiduiven schieten in beeld

Kleiduivenschieten is een sport die geïnspireerd is op de werkelijke jacht op hoenders, eenden, duiven, hazen en konijnen. De jagers zochten naar een mogelijkheid om buiten het jachtseizoen hun schietvaardigheid te behouden. De geschiedenisboeken maken in 1822 voor het eerst melding van kleiduivenschieten. En hoe ziet de sport er heden ten dage uit? Bekijk onze video.